Jahňací steak so zemiakmi a zelenou fazuľkou
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
jahňací steak
3
PL
olivový olej
700
g
nové malé zemiaky
350
g
zelená fazuľka
5
ks
jarná cibuľka
2
PL
čerstvá mäta
5
PL
extra panenský olivový olej
1
PL
balzamikový ocot
1
PL
citrónová šťava
1
KL
dijonská horčica
1
KL
med
postup
1.
Steaky potrieme trochou oleja a posypem ich soľou a korením. Na panvici s hrubším dnom opražíme jahňacie steaky. Približne 5-8 minút a potom ich obrátime (v strede by mali zostať trochu ružové). Vyberieme ich z panvice a uložíme na teplé miesto. Všetku šťavu z mäsa si odložíme.
2.
Kým sa jahňacina pečie a odpočíva, zemiaky uvaríme vo vode s troškou soli asi 12 minút. Na posledné 4 minúty varenia prisypeme do vody aj zelenú fazuľku.
3.
Zeleninu a zemiaky scedíme a dáme do veľkej misy spolu s jarnou cibuľkou nasekanou na malé kolieska.
4.
Do pohárika s uzatváracím viečkom nasypeme mätu, pridáme olivový a balzamový ocot. Pridáme citrónovú šťavu, med a horčicu. Pohárik uzavrieme a poriadne ním zatrasieme. Potom prilejeme šťavu z mäsa a znova premiešame.
5.
Touto omáčkou prelejeme zeleninu a zemiaky v mise. Zľahka premiešame a môžeme podávať spolu so steakom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.