Pečený baklažán so syrom
4
porcie
17
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
baklažán
160
g
syr halloumi
2
KL
olivový olej
1
ks
citrón
postup
1.
Stopky na baklažánoch necháme na mieste a prekrojíme ich pozdĺžne napoly. Plátky syra halloumi prekrojíme priečne napoly, aby sa pekne zmestili do baklažánov (ešte tam ten syr nevkladáme).
2.
Gril si rozohrejeme na maximum a baklažány pokvapkáme olivovým olejom. Uložíme ich naň rozrezanou stranou nahor a grilujeme približne 5 minút. Potom ich otočíme a grilujeme ďalšie 2 minúty.
3.
Pripravený syr vložíme do baklažánu a grilujeme dokým sa syr nerozpustí. Podávame s plátkom citróna. Je to vynikajúca príloha ku kuraciemu mäsu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.