FOTORECEPT: Perník
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
40
dkg
hladká múka
30
dkg
práškový cukor
2
ks
vajce
1
dl
olej
3
PL
ríbezľový džem
1
KL
mletá škorica
1
balíček
kypriaci prášok do perníka
2
PL
kakao
300
ml
mlieko
postup
1.
Do misky dáme preosiatu múku, práškový cukor, celé vajíčka, olej.
5.
Spolu dobre vymiešame a cesto rozotrieme na pomastený a múkou posypaný veľký hlboký plech (36x26 cm).
6.
Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 35-40 minút. Po upečení ešte horúci potrieme džemom a necháme vychladnúť a potom polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravujem zo 100 g horkej čokolády, 70g masla a roztopím vo vodnom kúpeli. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.