Marocký kuskus
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
kuskus
400
ml
vriaci vývar
1
PL
olivový olej
štipiek
soľ
1
ks
cibuľa
2
PL
olivový olej
2
strúčiky
cesnaku
1
PL
ďumbier
2
KL
pasta harissa
2
konzervy
cícer
1
PL
koriander
postup
1.
Kuskus dáme do ohňovzdornej misy, zalejeme vývarom, olejom a štipkou soli. Premiešame a necháme máčať približne 20 minút, kým nebude hotový.
2.
Na oleji si opražíme nasekanú cibuľu s prelisovaným cesnakom a nastrúhaným ďumbierom. Vmiešame pastu harissa, dochutíme soľou a korením. Potom pridáme odkvapkaný cícer a zľahka premiešame.
3.
Kuskus premiešame vidličkou a primiešame doň cícerovú zmes a nasekaný koriander. Podávame so zeleninovým šalátom.
4.
TIP: Do tohto kuskusu môžeme pridať aj pečenú papriku alebo baklažán.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.