Halušky s cibuľkou a slaninou
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
zemiaky
250
g
hladká múka
štipiek
soľ
150
g
údená slanina
2
ks
cibuľa
trochu
kyslá pochúťková smotana
postup
1.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a postrúhame. Do misky k nim pridáme soľ, múku a vypracujeme hladké cesto.
2.
Cesto nalejeme do haluškára a pomocou lyžice ho nalejeme do vriacej a osolenej vody. Halušky premiešame a varíme dokým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme.
3.
Slaninu pokrájame na menšie kocky, opražíme na panvici a pridáme k nej nasekanú cibuľu. Horúce halušky posypeme slaninovo-cibuľovou zmesou, pokvapkáme výpekom a podávame. Podľa chuti si môžeme pridať aj kyslú smotanu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.