Bešamelové chlebíčky
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
plátkov
sendvič alebo obyčajný chlieb
4
ks
uvarené vajce natvrdo
1
ks
žĺtok
20
g
maslo
20
g
hladká múka
1/8
liter
mlieko
30
g
tvrdý syr
petržlenová vňať
soľ
postup
1.
Krajce sendviča alebo chleba z oboch strán opečieme na vymastenej panvici a necháme vychladnúť.
2.
Maslo a mlieko miešame a vytvoríme zápražku, ktorú zalejeme mliekom a povaríme, aby trochu zhustla. Potom bešamel odstavíme zo sporáka, vmiešame doň žĺtok, nadrobno pokrájané vajcia a trochu petržlenovej vňate, posolíme.
3.
Krajce potrieme zmesou, posypeme syrom a v rúre zapečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.