Pridať recept

FOTORECEPT: Voňavé kura so škoricou a badyánom

Fotorecept: Voňavé kura so škoricou a badyánom
Zdroj: kucharka26
4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kuracie stehno
1 PL
soľ
2 PL
sladká paprika
1 PL
škorica
4 ks
badián
voda
6 ks
mrkva
6 ks
cibuľa
1 ks
cesnaku

postup

Fotorecept: Voňavé kura so škoricou a badyánom
Fotorecept: Voňavé kura so škoricou a badyánom
Zdroj: kucharka26
 
1.
Kura umyjeme a podľa chuti môžeme kožu odstrániť. Kura sa tak lepšie a rýchlejšie prepečie a nebudete mať pri jedení veľké výčitky svedomia z mastnej kože. Osolíme ho, okoreníme z oboch strán paprikou, škoricou a uložíme na pekáč. Podlejeme vodou, do ktorej hodíme badyán. Grilujeme v rúre pri teplote 180 stupňov 45 min.
Fotorecept: Voňavé kura so škoricou a badyánom
Fotorecept: Voňavé kura so škoricou a badyánom
Zdroj: kucharka26
 
2.
Mrkvu nakrájame na kocky, cibuľu na mesiačiky a cesnak na plátky.
Fotorecept: Voňavé kura so škoricou a badyánom
Fotorecept: Voňavé kura so škoricou a badyánom
Zdroj: kucharka26
3.
Po 45-tich minútach vyberieme kura von, preložíme ho na tanier a do výpeku dáme zeleninu. Dolejeme cca 3 dl vody a navrch položíme kuracie stehna. Zeleninu môžeme posypať soľou.
Fotorecept: Voňavé kura so škoricou a badyánom
Fotorecept: Voňavé kura so škoricou a badyánom
Zdroj: kucharka26
4.
K stehnám a zelenine znovu pridáme badyán. Dopečieme ďalších 15 min. pri teplote 220 stupňov. Podávame s ryžou.
Fotorecept: Voňavé kura so škoricou a badyánom
Fotorecept: Voňavé kura so škoricou a badyánom
Zdroj: kucharka26
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
V rúre
Výborné kuracie stehná na obed i večeru: Takto ich máme najradšej
Niet nad chutné kuracie stehno s chrumkavou kožou na povrchu, mäkučké a šťavnaté vo vnútri. V skutočnosti je...
Kuracie prsia verzus stehná
Máte radšej kuracie prsia alebo stehná? Ktoré sú chutnejšie, výživnejšie a lacnejšie?
Je medzi kuracími prsiami a stehnami vôbec nejaký rozdiel? A ktorý výrez vkladáte do košíka častejšie?
Šťavnaté vykostené kuracie stehná
Šťavnaté vykostené kuracie stehná: Základné spôsoby ich prípravy plus niekoľko delikátnych receptov
Ľudia si v posledných rokoch obľúbili pripravovať najmä kuracie prsia. Rýchlo sa uvaria, majú ich radi takmer...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Ako pripraviť dokonalé grilované mäso? Takto bude zvonka chrumkavé a zvnútra krásne šťavnaté.