Hovädzia polievka s fridatovými rezancami
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
liter
hovädzí vývar
50
g
hrubá múka
1
ks
vajce
6
cl
mlieko
trochu
soľ
80
g
olej
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Vajce dôkladne rozšľaháme v mlieku, mierne osolíme a za stáleho miešania postupne zamiešame múku. Z pripraveného redšieho cestička upečieme na horúcej omastenej panvici tenké palacinky.
2.
Upečené palacinky porežeme na pásy široké 4 cm, zložíme ich na seba, pokrájame na rezance široké 3 až 5 mm a v horúcom oleji vypražíme do zlata. Fridatové rezance pridávame do jednotlivých porcií tesne pred podávaním.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.