Dulovo - malinový nákyp
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
dule
500
g
cukor
1/8
liter
víno
1/2
kg
maliny
1/2
kg
černice
1
šálka
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Dule, ovocie podobné jablkám, umyjeme, rozpolíme, odsemenímme a pokrájame na malé kúsočky. Dusíme ich 20 minút spolu s cukrom a vínom. Nakoniec ich prepasírujeme.
2.
Maliny a černice umyjeme, preberieme a 5 minút varíme vo vode s cukrom. Nakoniec urobíme pyré.
3.
Dulové a malinové pyré dávame do nákypových malých foriem. Pečieme 30 minút pri teplote 200 stupňov. Posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.