Pridať recept

Parené buchty

5
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
kvasnice
1/2 liter
mlieko
1 kg
polohrubá múka
štipiek
soľ
1 hrsť
kryštálový cukor
1 ks
vajce
1 pohár
džem

postup

Do teplého mlieka rozdrvíme kvasnice a zľahka poprášime múkou. Približne po 15 minútach zamiesime do cesta múku, vajce, soľ, kryštálový cukor a necháme kvasiť. Keď bude cesto vykvasené vyvaľkáme si ho a rozdelíme na štvorce. Do každého štvorca dáme 1 kávovú lyžičku džemu a cesto zapečatíme do tvaru buchty. Približne na 10 minút dáme buchty nad paru.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kysnuté buchty s vanilkovou omáčkou
Sladké letné prekvapenie ako od babičky – pripravte si parené buchty
Prázdniny u babičky sa vždy spájali s našimi tradičnými obľúbenými dobrotami. Na tanieri nikdy nemohli...
Zemiakové klobásky - kyšky
Tipy na lacné a chutné jedlá z regiónov Slovenska
Pôvodná slovenská gastronómia je plná skvelých, nenáročných receptov, ktoré vám ušetria čas i niekoľko eur.
TOP
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Pozná ho azda každý milovník alpských zjazdoviek. Tradičná rakúska knedľa Germknödel zasýti každého...