Ryba na škorici
ingrediencie
Biela omáčka:
postup
Filé opláchneme studenou vodou a osušíme. Nakrájame ho na rovnaké plátky.
Ryby osolíme a okoreníme a potrieme citrónovou šťavou. Necháme 30 minút odležať.
Cibuľu olúpeme a nakrájame. Cibuľu, na dva kusy prelomenú škoricu, ocot a olej dáme do hrnca. Tekutinu uvedieme do varu a necháme ju na slabom ohni ešte asi 2 minúty variť. Vyberieme kúsky škorice a pridáme filé.
Rybu varíme na miernom ohni 18-20 minút. Potom mäso vyberieme a dáme ho do plytkej pomastenej formy. Rybí vývar scedíme až na 1/4 pôvodného objemu.
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a metličkou na sneh rozšľaháme na hladkú bledú hmotu. Pridáme scedený vývar a necháme za stáleho miešania 3 minúty variť. Omáčku stiahneme zo šporáka.
Žĺtok ušľaháme so smotanou, pridáme ho do omáčky a ochutíme soľou a cukrom. Omáčku rovnomerne rozlejeme na porcie ryby. Formu dáme do stredu rúry predhriatej na 210 stupňov a pečieme 15-20 minút do ružova. Dáme pozor, aby vrchná strana nebola hnedá. Ako príloha je dobrá ryža polievaná maslom.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.