FOTORECEPT: Jablkový koláč s vôňou škorice
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
jablko
250
g
múka polohrubá
80
g
kryštálový cukor
250
ml
mlieko
100
ml
olej
50
g
mleté lieskové oriešky
1
ks
vajce
1
balíček
vanilkový cukor
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
podľa chuti
mletá škorica
postup
1.
Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva, pridáme kryštálový a vanilkový cukor, postrúhané jablká, mletú škoricu, vajce, pomleté lieskovce a vlejeme mlieko. Pridáme olej a dobre všetky suroviny premiešame.
2.
Cesto dáme na plech vymastený maslom (použila som menší plech, s rozmerom 34x21 )
3.
Dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme, pri plynovej rúre tých 25-30 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť. Ľubovoľne polejeme čokoládovou polevou.
4.
A ozdobíme. S dcérkou sme povykrajovali z jablka, takéto ozdoby :-)...rezané časti jablka, potrieme rozkrojeným citrónom, aby sme zabránili hnedému zafarbeniu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.