FOTORECEPT: Jablková roláda
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
5
PL
Cukor kryštál
5
PL
múka polohrubá
1
PL
citrónová šťava
trochu
citrónová kôra
Plnka
1
kg
jablko
3
PL
Cukor kryštál
300
ml
voda
80
g
Zlatý klas
1
ks
cukor vanilkový
1
ČL
škorica mletá
postup
1.
Najskôr vyšľaháme sneh.
Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a pridáme šťavu z citróna.
V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy.
3.
Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme 10-15 minút na 180 °C (plynová rúra: 3 stupeň)
5.
Do 300ml vody si rozmiešame krémový prášok-zlatý klas, vanilkový cukor, 2-3 polievkové lyžice kryštálového cukru a vylejeme do hrnca s postrúhanými jablkami. Privedieme k varu a povaríme asi 5 minút (stále miešať) a necháme vychladnúť.
8.
Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme a dáme dole papier a natrieme vychladnutú plnku.
9.
Roládu opäť zavinieme a polejeme čokoládovou polevou.
10.
A ľubovoľne ozdobíme. My sme povykrajovali z jablka, takéto ozdoby :-)...rezané časti jablka, potrieme rozkrojeným citrónom, aby sme zabránili hnedému zafarbeniu.
11.
Čokoládovú polevu pripravíme zo 100 g čokolády ( s obsahom 70% kakaa) a 70g masla a roztopíme vo vodnom kúpeli. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.