Krupicový dezert
4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
hrozienka
3
dl
mlieko
3
dl
voda
1/2
KL
šafrán
8
PL
hrubá krupica
3
ks
kardamón
3
ks
klinčeky
10
PL
cukor
6
PL
ghí
smotana
postup
1.
Ghí (indické prepustené maslo) rozpustíme nad stredne veľkým plameňom a potom do rozpusteného masla pridáme klinčeky, kardamón a následne stiahneme plameň a zamiešame. Pridáme krupicu a smažíme za stáleho miešania, až kým trošku nestmavne.
2.
Do krupice pridáme šafrán, cukor a hrozienka sultánky a dôkladne premiešame. Stále miešame a prilievame vodu, mlieko a varíme, až kým krupica nezmäkne. Ak je to potrebné pridáme vodu.
3.
Z plameňa odstavíme hrniec a dáme krupicu do servírovacieho taniera. Dezert môžeme ozdobiť kokosom, mandľami alebo pistáciami. Servírujeme so smotanou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.