Piškótový koláč bez vajec
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
225
g
pšeničná celozrnná múka
2
KL
kypriaci prášok
6
PL
slnečnicový olej
175
g
kryštálový cukor
2,5
dl
voda
4
PL
marmeláda
1
KL
vanilková esencia
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Vymastíme 2 guľaté formy s priemerom 20 cm a vyložíme ich papierom na pečenie.
2.
Celozrnnú múku preosejeme s kypriacim práškom do misky. Primiešame cukor a prilejeme slnečnicový olej, vodu a vmiešame vanilku. Vymiešame vareškou dohladka a nalejeme do pripravených foriem.
3.
Korpusy pečieme pri teplote 150°C približne 25 až 30 minút, respektíve do kedy bude koláč pružný.
4.
Chvíľku necháme vychladnúť vo formách, potom prenesieme na mriežku a necháme ich celkom vychladnúť. Tesne pred servírovaním odstránime papier a na jeden plát nanesieme marmeládu a druhým plátom preklopíme. Na záver poprašíme cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.