Zeleninový nákyp
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
zemiaky
250
g
šampiňóny
100
g
smotanový syr
250
g
mrkva
250
g
kaleráb
250
g
cuketa
2,5
dl
kyslá smotana
soľ
2
ks
vajce
1
strúčik
cesnaku
1/2
ČL
tymian
trochu
čili
1
ČL
mletá štipľavá červená paprika
1
ČL
kari korenie
tvrdý syr
postup
1.
Zemiaky, mrkvu, kaleráb, cuketu pokrájame postrúhame na strúhadle nahrubo. Premiešame ich so šampiňónmi a navrstvíme všetko do zapekacej misy.
2.
Smotanu vyšľaháme s vajíčkami, soľou, všetkými koreninami a pretlačeným cesnakom. Smotanu vylejeme na zeleninu a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 200 °C. Pečieme asi 45 minút.
3.
Krátko pred dopečením posypeme nákyp nahrubo postrúhaným syrom a dáme ešte na chvíľu zapiecť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.