Kyslá šošovica
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
80
g
šošovica
100
g
zemiaky
250
ml
kyslé mlieko
30
g
hladká múka
bobkový list
ocot
soľ
postup
Prebratú šošovicu umyjeme a na noc namočíme do vody. Varíme ju s bobkovým listom kým nie je mäkká. Pred dovarením pridáme na kocky nakrájané zemiaky a soľ. Z kyslého mlieka a múky vymiešame zátrepku, ktorú za stáleho miešania vlejeme do šošovice. Nakoniec pridáme ocot podľa chuti. Pred podávaním môžeme rozmixovať.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.