Čokoládový krém s ovocím
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
horká čokoláda
400
ml
mlieko
40
g
kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový puding
1
ks
žĺtok
1
KL
mletá škorica
2
PL
koňak
100
ml
smotana na šľahanie
300
g
lesné ovocie
postup
1.
Čokoládu rozlámeme na menšie kúsky. Z mlieka, pudingu, zo žĺtka a z cukru uvaríme podľa návodu na obale puding. Odstavíme a ešte do horúceho pudingu vmiešame nalámanú čokoládu a škoricu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
2.
Potom hrniec ponoríme do studenej vody a miešame do vychladnutia. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do krémovitej konzistencie. Do pohárov navrstvíme šľahačku, ovocie a čokoládový krém. Dáme schladiť asi na hodinu a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.