Patizóny zapekané so syrom
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
patizón
soľ
5
g
slnečnicový olej
mleté čierne korenie
50
g
tvrdý syr
2
ks
vajce
200
g
kyslá smotana
petržlenová vňať
postup
Patizóny umyjeme, ošúpeme, odstránime semená a uvaríme v osolenej vode (asi 10 minút). Pekáč alebo misu z ohňovzdorného skla potrieme olejom a uložíme do nej patizóny pokrájané na malé kúsky. Posypeme postrúhaným syrom, okoreníme korením a dáme zapiecť do rozohriatej rúry. Asi po 8 minútach vyberieme, zalejeme vajcami, ktoré premiešame so smotanou, osolíme a dáme piecť do rúry, kým sa na povrchu neutvorí zlatohnedá kôra. Ozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.