Jahodové tiramisu
nízka
náročnosť
ingrediencie
120
ml
silná čierna káva
100
ml
smotana na šľahanie
350
g
syr Mascarpone
250
g
jahody
50
g
práškový cukor
2
balíčky
vanilkový cukor
1
ks
vaječný bielok
4
PL
pomarančový likér
1
PL
kakao
podlhovasté piškóty
postup
1.
Očistíme jahody od stopiek, umyjeme a pokrájame na plátku. Smotanu, ktorá je vychladení vyšľaháme celkom do tuha. Tuhý sneh si pripravíme z bielka. S práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame mascarpone. Mascarpone môžeme nahradiť aj krémovým tvarohom. K mascarpone veľmi opatrne vmiešame sneh a vyšľahanú šľahačku.
2.
S pomarančovým likérom zmiešame studenú kávu, v ktorej budeme namáčať piškóty. Krém, piškóty a jahody budeme striedavo vrstviť do malých misiek. Na záver uhladíme krém a posypeme ho kakaom. Tiramisu môžeme ozdobiť zvyšnými celými jahodami. Servírujeme dobre vychladené.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.