Zapekané paradajky
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté mäso
6
ks
paradajka
3
ks
šampiňóny
jarná cibuľka
soľ
mleté čierne korenie
bazalka
syr
postup
1.
Umytým paradajkám odrežeme klobúčiky a odložíme ich. Potom vydlabeme vnútro paradajok, ktoré narežeme a necháme pre ďalší postup.
2.
Na panvici rozpálime olej, pridáme cibuľku nakrájanú a taktiež nasekane nadrobno šampiňóny, opražíme asi 10 minút. Potom pridáme mleté mäsko a vnútro paradajok, ktoré sme odložili. Osolíme, okoreníme, pridáme trocha bazalky - čerstvú alebo sušenú a dusíme 15 minút pod pokrievkou. Potom pokrievku dáme dole a varíme cca 5 minút, kým sa neodparí všetka šťava. Touto zmesou potom plníme paradajky.
3.
Paradajky poukladáme do zapekacej misy, na vrch nastrúhame syr, prikryjeme klobúčikom z paradajok, pokvapkáme trocha olejom a zapekáme cca 10 minút pri 180 °C podáveme s celozrnným chlebom resp. podľa chuti.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.