Krupicový nákyp
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
dl
mlieko
soľ
citrónová kôra
100
g
krupica
30
g
maslo
60
g
práškový cukor
2
ks
vajce
vanilkový cukor
postup
1.
Do vriaceho osoleného mlieka zavaríme polovicu krupice a uvaríme ju na kašu.
2.
Maslo vymiešame so žĺtkami, vanilkovým cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou.
3.
Primiešame vychladnutú krupicovú kašu.
4.
Potom primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a cukru a druhú polovicu krupice. Zľahka premiešame.
5.
Dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej nákypovej formy. Formu vložíme do pekáča s vodou a upečieme v rúre.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.