Pirohy s višňami
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
polohrubá múka
150
ml
kyslá smotana
4
ks
vajce
višňová šťava
soľ
višne
Plnka
60
g
práškový cukor
250
g
mäkký tvaroh
200
g
višne
1
ks
vaječný žĺtok
postup
1.
Preosejeme múku a zmiešame ju so štipkou soli a vajcami a vypracujeme tuhšie rezancové cesto. Cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou 3 mm a necháme ho 5 minút postáť. Z cesta následne povykrajujeme kolieska, ktoré by mali mať priemer 5 cm a do stredu každého dáme tvaroh, ktorý vymiešame so žĺtkom a cukrom. Do tvarohu vtlačíme vykôstkovanú višňu a koliesko preložíme a ozdobne popritláčame prstami.
2.
V posolenej vode budeme variť pirohy asi 6 minút. Keď sú uvarené servírujeme ich s kyslou smotanou a prelejeme ich višňovou šťavou a ozdobíme višňami.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.