Knedličky s ovocím a so šľahačkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
krupica
100
g
práškový cukor
500
g
mäkký tvaroh
50
g
maslo
5
ks
vajce
300
g
drobné ovocie
150
ml
smotana na šľahanie
soľ
postup
1.
Maslo necháme zmäknúť a potom ho vymiešame s tvarohom, žĺtkami a štipkou soli. Primiešame krupicu a sneh, ktorý sme vyšľahali z bielkov. Zo surovín vytvoríme stredne tuhé cesto, z ktorého vyformujeme guľky vo veľkosti vlašského orecha.
2.
Necháme ich odstáť približne 5 minút a následne ich uvaríme v posolenej vode asi 8 minút. Keď sú uvarené servírujeme ich s ovocím, ktoré sme podľa chuti zmiešali s práškovým cukrom. Na záver knedličky ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.