Clafoutis s marhuľami
6
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
100
g
hladká múka
80
g
hnedý cukor
150
ml
kyslá smotana
2
ks
vajce
vanilková esencia
Mrvenička
15
g
maslo
2
PL
hnedý cukor
Ďalej
800
g
marhuľa
maslo na vymastenie
postup
1.
Predhrejeme rúru na 200°C, pri plynovej rúre na stupeň 4 a vymastíme maslom nádobu s priemerom 25 až 30 cm.
2.
Necháme odkvapkať kompótové marhule, zachytíme šťavu a odložíme z nej 100 ml. Na dno vymastenj nádoby rozložíme marhule reznou stranou dole.
3.
Cesto: Do marhuľovej šťavy primiešame kyslú smotanu a do inej misky dáme múku, uprostred ktorej urobíme jamku. Pridáme vajcia, cukor a pár kvapiek vanilkovej esencie. rýchlo rozšľaháme s múkou, čím sa nám vytvorí hladké cesto a postupne budeme zašľahávať šťavu so smotanou.
4.
Cestom zalejeme marhule v nádobe a budeme koláč piecť v rúre približne 20 minút. Medzitým si pripravíme z cukru a masla mrveničku na posypanie.
5.
Clafoutis vytiahneme po štvrť hodinke z rúry a povrch rovnomerne posypeme mrveničkou. Potom vrátime ešte koláč späť do rúry asi na 5 minút, aby cesto mierne vyskočilo. Servírujeme so sladkou smotanou.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.