Zemiakové knedlíky plnené mäsom
4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
údená krkovička
900
g
uvarené zemiaky v šupke
180
g
hrubá múka
80
g
krupica
trochu
tuk
2
ks
cibuľa
1
ks
vajce
podľa chuti
soľ
postup
1.
Uvarené zemiaky v šupke si olúpeme a nastrúhame. Pridáme múku, krupicu, vajce, soľ a vypracujeme z toho cesto.
2.
Vyvaľkáme si pláty (0,5 cm hrubé) a rozkrájame na štvorčeky (5x5 cm).
3.
Mäso, ktoré sme si najemno nasekali, zabalíme do cesta a varíme v osolenej vode po dobu 10-12 minút. Napokon hotové knedlíky vyberieme a podávame ich poliatou cibuľkou osmaženou na tuku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.