Čerešňová polievka s vínom
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
čerešne
1
ks
kyslejšie jablko
20
g
škrobová múčka
3
dl
voda
2
dl
červené víno
citrónová šťava
30
g
cukor
postup
1.
Najskôr odkôstkujeme čerešne, jablko zbavíme jadrovníka a ošúpeme. V prípade ak použijeme v polievke čerstvé čerešne tak ich najprv uvaríme vo vode spolu s jablkom, ktoré pokrájame na malé kocky.
2.
Vo vode roztopíme škrobovú múčku, pridáme uvarené čerešne a jablko spolu so šťavou, primiešame víno a krátko povaríme. Nakoniec ochutíme citrónovou šťavou. Do polievky môžeme pridať trochu smotany.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.