Polievka s hydinovými knedličkami
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
koreňová zelenina
500
g
hydinové drobky
1
kocka
kurací bujón
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
cibuľa
petržlenová vňať
Hydinové knedličky
100
ml
mlieko
80
g
hydinová pečeň
2
ks
žemľa
1
ks
vajce
1
strúčik
cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
strúhanka
majorán
postup
1.
Hydinové drobky dôkladne umyjeme a dáme ich do 1,5 litra studenej vody a dáme ich povariť. Následne umyjeme celú cibuľu, očistený cesnak, osolíme a necháme vrieť pomaly.
2.
Očistíme zeleninu a potom ju pokrájame a vložíme ju do hrnca, pridáme bujón, ktorý sme vymiešali v troške teplej vody a polievku varíme. Počas varenia sa vytvorí pena, ktorú bude potrebné odobrať. Ako náhle bude zelenina aj drobky mäkké prelejeme polievku cez sitko.
3.
Umyjeme hydinovú pečeň a roztlačíme ju vidličkou a dáme do misy. Žemle pokrájame a navlhčíme ich mliekom a pridáme ich k pečeni. Následne vmiešame prelisovaný cesnak, korenie, soľ, vajce, majorán, trošku strúhanky a všetko spolu dôkladne premiešame. Takto pripravené knedličky budeme zavárať do polievky a povaríme ich asi 5 minút. Na záver vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.