Vyprážané jablká
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hladká múka
štipiek
soľ
2
ks
vajce
3
PL
rum
300
ml
mlieko
1
kg
jablko
trochu
hrubá múka
trochu
olej
podľa chuti
práškový cukor
1
KL
škorica
postup
Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, žĺtky, rum a za stáleho miešania s vlažným mliekom vypracujeme hladké cesto. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm. Obalíme ich v hrubej múke, napichneme na vidličku a namočíme v ceste. Vyprážame na rozohriatom oleji z oboch strán. Vypražené jablká necháme odkvapkať a posypeme práškovým cukrom so škoricou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.