Korenistý koláč
20
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
maslo
250
g
práškový cukor
2
PL
vanilkový cukor
4
ks
vajce
200
g
mleté lieskové oriešky
1
KL
mletá škorica
trochu
mleté klinčeky
trochu
mletý zázvor
250
g
polohrubá múka
3
KL
prášok do pečiva
2
PL
rum
postup
1.
Rúru predhrejeme na 200 °C. Formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne primiešame vajcia, mleté oriešky a koreniny.
2.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a pomocou lyžice vmiešame do maslovej hmoty, pridáme rum. Cesto vložíme do formy, povrch zarovnáme a v strednej časti rúry pečieme 1 hodinu. Upečený koláč necháme 1 deň odležať a až potom ho krájame, aby nadobudol svoju pravú arómu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.