Tradičná sedliacka švábovica, FOTORECEPT
10
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
veľká červená fazuľa
2
ks
bobkový list
2
strúčiky
cesnaku
2
ks
klobása
4
ks
zemiaky
soľ
postup
Milujeme tradičné polievky...
1.
Fazuľu namočíme do vody a necháme odležať 24 hodín. Potom vodu vylejeme a fazuľu dáme do hrnca. Zalejeme dostatočným množstvom vody, pridáme 2-3 bobkové listy a varíme 1,5 hodiny. Pozor, nesolíme!
2.
Keď je fazuľa mäkká a voda poriadne zafarbená, pridáme klobásky, cesnak, dva na kocky nakrájané zemiaky a ďalej varíme na miernom ohni.
3.
Medzitým si zvyšné dva zemiaky nastrúhame na kašu a vylejeme do polievky (poriadne nám to polievočku zahustí). Až teraz osolíme podľa chuti. Polievočku varíme, až pokiaľ nám zmäknú zemiaky.
4.
Podávame s chlebom a kto chce, môže si svoju porciu ochutiť kyslou smotanou. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.