Kysnuté praclíky
12
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3/4
pohár
vlažná voda
1
pohár
kvások
3
poháre
hladká múka
1/4
pohár
sušené mlieko
1
KL
cukor
1
KL
slnečnicový olej
1/2
KL
soľ
2
KL
instatné droždie
Poleva
1
KL
práškový cukor
2
KL
voda
praclíková soľ
2
KL
roztopené maslo
postup
1.
Vo väčšej mise si zmiešame všetky suroviny na cesto a vypracujeme husté, hladké cesto. Ak sa vám zdá príliš suché môžete pridať trochu vody, naopak ak je príliš riedke pridajte trochu múky.
2.
Prikryte cesto utierkou a nechajte odpočívať 45 minút. Cesto napuchne ale len minimálne.
3.
Rúru predhrejeme na teplotu 175 °C.
4.
Odležané cesto preložte na pomúčenú dosku, premieste a rozdeľte cesto na 12 rovnakých kúskov.
5.
Každý kúsok vyvaľkajte na stredne hrubý šúľok a preložte do tvaru praclíka.
6.
Cukor rozpustite vo vode a potrite každý praclík. Nakoniec posypte hrubozrnnou soľou.
7.
Praclíky uložte na plech vyložený papierom na pečenie a dajte piecť na 25 - 30 minút kým povrch zhnedne.
8.
Praclíky po upečení vyberte z rúry a nechajte na plechu vychladnúť. Nakoniec ich potrite ešte teplé roztopeným maslom a vložte na chvíľku (1-2 min.) do rúry.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.