Jahňacie kotlety s bylinkovou kôrkou
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
cibuľa
50
g
maslo
olivový olej
tymian
50
g
strúhanka
35
g
lieskové oriešky
petržlenová vňať
4
ks
jahňacia kotleta
2
PL
balzamikový ocot
125
ml
víno
200
ml
mäsový vývar
zahusťovač omáčky
mleté čierne korenie
soľ
postup
Nadrobno posekanú cibuľu opečieme dozlatista na 20 g masla a dvoch lyžiciach olivového oleja. Pridáme lístky tymianu a krátko opečieme. Cibuľku vyberieme do misy a necháme ju ochladnúť. Potom k nej primiešame zvyšné maslo, strúhanku, posekané lieskovcové orechy a petržlen. Dochutíme soľou a korením. Jahňacie filé osolíme a okoreníme. Na panvici zohrejeme zvyšok olivového oleja a mäso na ňom z každej strany prudko opečieme.Preložíme ho do ohňovzdornej misy a rozdelíme naň strúhankovo-orechovú zmes zmiešanú s trochou oleja, aby nám z mäsa nepadala. Pečieme v rúre vyhriatej na 210 stupňov 10 – 12 minút. Maslo a olej, na ktorom sme opekali cibuľku, opäť zohrejeme, zalejeme balzamikovým octom a Marsalou. Pri zníženej teplote povaríme, kým sa ich množstvo nezredukuje na polovicu. Prilejeme vývar a necháme zovrieť. Nakoniec zahustíme, dochutíme soľou a korením. Upečené mäso necháme chvíľu odpočívať a potom ho podávame podliate omáčkou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.