Sýta kuracia polievka s chrenovými knedličkami
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
slnečnicový olej
1
ks
cibuľa
2
stonky
vňaťový zeler
2
ks
mrkva
375
g
kuracie stehno
120
g
múka
1/2
balíček
kypriaci prášok
1
PL
pažitka
60
g
rastlinný tuk
1
PL
chren
500
ml
kurací vývar
postup
1.
Očistenú a na kúsky nakrájanú zeleninu opečieme vo veľkom kastróli, kde rozohrejeme olej a za občasného miešania pražíme cibuľu, zeler a mrkvu 2 minúty.
2.
Vložíme kuracinu pokrájanú na kúsky a pražíme 3-4 minúty, kým sa mierne nesfarbí dozlata. Občas premiešame.
3.
Múku zmiešame s kypriacim práškom, rastlinným tukom, pažítkou a chrenom. Posolíme, pokoreníme a pridáme len toľko studenej vody, aby vzniklo pevné, dosť suché cesto. Rozdelíme ho na 16 kúskov.
4.
Do hrnca dáme kurací vývar a necháme zovrieť. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a vložíme knedličky. Prikryjeme a varíme na slabom ohni asi 12 minút, alebo kým knedličky nie sú pevné a kypré. Polievku ozdobíme pažítkou alebo petržlenovou vňaťou a ihneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.