Opekané japonské rezance
4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
japonské rezance
2
PL
slnečnicový olej
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
450
g
huby
2
PL
sladké sherry
6
PL
ustricová omáčka
4
ks
šalotka
postup
1.
Japonské vaječné rezance dáme do veľkej misy. Prelejeme dostatočným množstvom vriacej vody, aby boli celkom prikryté a necháme máčať 10 minút.
2.
Vo veľkom predhriatom woku rozohrejeme slnečnicový olej.
3.
Do woku vložíme červenú cibuľu a cesnak a pražíme 2-3 minúty alebo domäkka.
4.
Do woku pridáme huby a miešame asi 5 minút, alebo kým nezmäknú.
5.
Rezance precedíme a pridáme do woku spolu s čínskou kapustou, sladké sherry a ustricovou omáčkou. Všetky suroviny dôkladne premiešame a prehrievame ešte 2-3 minúty, alebo kým šťava nezovrie.
6.
Hubové rezance preložíme na teplú misu a posypeme kolieskami šalotky a opraženými sezamovými semienkami. Podávame hneď.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.