Pstruh na pare so zelenou omáčkou
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
liter
zeleninový vývar
4
ks
filety zo pstruha
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
2
ks
cibuľa
1
KL
arašidový olej
Omáčka
1
zväzok
petržlenová vňať
1
zväzok
pažitka
1
zväzok
koriandrová vňať
0,3
litrov
cmár
trochu
citrónová šťava
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Vývar necháme zovrieť vo woku. Pstruha posolíme a pokoreníme. Ošúpanú cibuľu pokrájame na tenké kolieska a poukladáme na pstruha.
2.
Naparovací nadstavec potrieme olejom a naň položíme pstruha. Nadstavec potom postavíme do woku, priamo nad vývar. Prikryjeme a varíme v pare 8-10 minút.
3.
Medzitým si pripravíme omáčku. Opláchnutú petržlenovú vňať, pažítku a koriander osušíme a pokrájame nadrobno. Spoločne s cmarom zmixujeme na kašu. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením.
4.
Pstruhy rozdelíme na taniere a prelejeme omáčkou. Ako príloha sú vhodné zemiaky uvarené v šupke alebo ryža a miešaný šalát.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.