Omelety so šampiňónmi
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
šampiňóny
50
g
tuk
50
g
cibuľa
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
rasca
8
ks
vajce
4
PL
mlieko
50
g
maslo
postup
1.
Šampiňóny očistíme, opláchneme a pokrájame na menšie kúsky. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku, pridáme šampiňóny, potlčenú rascu, soľ, trocha mletého čierneho korenie a dusíme, až kým sa voda nevyparí.
2.
Do šálky rozbijeme 2 vajcia, pridáme lyžicu mlieka, soľ a dobre rozmixujeme. Na panvici roztopíme maslo, vlejeme vajcia a keď stuhnú, omeletu otočíme a opečieme aj z druhej strany. Takto urobíme 4 omelety.
3.
Upečené omelety naplníme podusenými šampiňónmi a preložíme. Podávame so šalátom alebo zemiakmi.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.