Vývar z králika s pečeňovými haluškami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
predné králičie mäso
2
ks
celé čierne korenie
1
ks
celé nové korenie
2
ks
mrkva
100
g
zeler
1
ks
petržlen
1
ks
cibuľa
1
zväzok
petržlenová vňať
Halušky
100
g
králičia pečeň
1
ks
vajce
3
PL
strúhanka
1
PL
hrubá múka
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Umyté mäso spravíme vriacou vodou, vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme soľ, cibuľu, korenie a varíme, až kým mäso nezmäkne. Na konci varenia pridáme očistenú zeleninu. Uvarenú polievku precedíme, zavaríme halušky a varíme asi 5 minút. Mäso oberieme z kostí, nadrobno pokrájame a pridáme do polievky. Nakoniec dochutíme soľou a posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
2.
Halušky: Umytú pečeň pokrájame nadrobno, pridáme vajce, soľ, múku, najemno postrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, korenie, premiešame a zahustíme strúhankou. Necháme niekoľko minút odpočívať. Keby bolo cesto riedke, pridáme strúhanku. Nakoniec zamiešame posekanú vňať.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.