Cibuľový koláč na plechu
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
350
g
hladká múka
1/2
KL
soľ
štipiek
cukor
180
ml
mlieko
1/2
kocka
droždie
50
g
zmäknuté maslo
1
ks
vajce
Plnka
1
kg
cibuľa
100
g
prerastená slanina
2
PL
olej
125
ml
kyslá smotana
3
ks
vajce
soľ
1
ČL
rasca
trochu
maslo na vymastenie
postup
1.
Najskôr preosejeme múku nadrobno, potom ju vložíme do misky spolu s trochou cukru a so soľou. Pol kocky droždia rozmrvíme a rozmiešame spolu s mliekom do hladka. Zmes pridáme do múky a spolu s vajcom a maslom vytvoríme mäkké cesto , tak aby sa nelepilo na steny misy. Cesto necháme v miske odstáť na hodinku. Najlepšie na teplom mieste, je potrebné aby cesto malo takmer dvojnásobný tvar.
2.
Na plnku si v prvom rade pripravíme cibuľu, ktorú očistíme a pokrájame na kolieska alebo kto chce tak môže aj na mesiačiky. Slaninu pokrájame na kocky. Rozohrejeme olej na panvici. Pridáme cibuľu a slaninu a podusíme na približne 15 minút. Keď zmes trochu vychladne vmiešame do nej vajcia a kyslú smotanu. Potom pridáme soľ, posypeme rascou a nakoniec to všetko premiešame.
3.
Cesto, ktoré sme si pripravili rozvaľkáme na vymastený plech. Na okrajoch cesta vytvarujeme zvýšený okraj. Na cesto rozložíme plnku. Cibuľový koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 35 minút až kým koláč nedosiahne zlatistú farbu. Podľa chuti môžeme pridať na vrch nastrúhaný syr alebo huby.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.