Alsaská kapusta
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
klobása
1
kg
kyslá kapusta
500
ml
biele víno
2
PL
masť
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
borievka
bobkový list
klinčeky
celé čierne korenie
cukor
soľ
postup
1.
V prípade, že sa nám zdá kapusta až príliš kyslá prepláchneme ju studenou tečúcou vodou, inak ju pokrájame. Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak, chvíľku poopekáme a pridáme pokrájanú kapustu. Ochutíme borievkami, klinčekom, bobkovým listom a korením. Podlejeme vínom a dusíme pomaly za občasného podlievania vínom približne pol hodinu.
2.
Na záver kapustu ochutíme cukrom. Pridáme klobásu, podlejeme a ešte pomaly dusíme. Môžeme servírovať s chlebom alebo varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.