Maďarské pečené mäso
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
bravčové mäso
podľa chuti
soľ
1
strúčik
cesnaku
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
olej
2
ks
cibuľa
6
PL
sterilizované lečo
trochu
mletá červená paprika
1
ČL
škrobová múčka
postup
1.
Mäso si umyjeme, osušíme, pokrájame na rezne. Vyklepeme a potrieme cesnakom, ktorý sme si pretlačili a zmiešali so soľou. Rezne okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Na panvicu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, lečo, poprášime mletou červenou paprikou, podlejeme horúcou vodou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme. Počas pečenia mäso obraciame a podľa potreby podlievame horúcou vodou.
2.
Keď je mäso upečené, vyberieme ho, šťavu vydusíme na tuk a zahustíme škrobovou múčkou. Môžeme podávať s varenými zemiakmi poliatymi slaným maslom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.