Pridať recept

Varená zelená špargľa s holandskou omáčkou

Varená zelená špargľa s holandskou omáčkou
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

400 g
zelená špargľa
zeleninový vývar

Holandská omáčka

130 ml
vývar
4 ks
vaječný žĺtok
1 KL
škrobová múčka
5 PL
maslo
1 ks
citrón
mleté biele korenie
soľ

postup

1.
Do nádoby dáme žĺtky, vývar a škrobovú múčku, ktorú sme rozmiešali v troške vývaru a metličkou vyšľaháme do penista. Túto nádobu dáme do vodného kúpeľa.
 
2.
Metličkou šľaháme žĺtkovú penu do zhustnutia. Keď metlička nezanecháva stopu, omáčku dáme nabok zo sporáka aj s vodným kúpeľom a za stáleho šľahania metličkou vkvapkávame maslo. Budeme stále šľahať, až kým do žĺtkovej peny nezašľaháme všetko maslo a omáčka nezhustne.
3.
Následne do nej zašľaháme soľ, mleté biele korenie a citrónovú šťavu.
4.
Ošúpeme špargľu a uvaríme ju v zeleninovom vývare domäkka, precedíme ju a necháme odkvapkať. Keď je špargľa uvarená prelejeme ju omáčkou a servírujeme najčastejšie ako predjedlo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Nastala sezóna špargle. Povieme vám, prečo by ste ju mali jesť a čo si z nej pripraviť.
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...
Vyhadzujete konce špargle? Je to obrovské plytvanie. Takto ich môžete použiť
Vyhadzujete konce špargle? Je to obrovské plytvanie. Takto ich môžete použiť
Špargľa je veľmi jemná, ale má tvrdé, drevnaté stonky. Väčšina ľudí ich odreže alebo odtrhne a vyhodí. To...
Pridajte do vývaru túto netypickú prísadu! Používajú ju iba skúsení kuchári a vývar chutí oveľa lepšie
Najlepšie mäso na vývar. Bude dokonale výrazný a chutný
Je to jedna z najobľúbenejších polievok a klasika našej kuchyne. Nič sa nevyrovná domácemu vývaru. Je...