Pečená hus s jablkami
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hus
8
ks
jablko
25
ks
slivky
4
ks
klinčeky
200
ml
červené víno
2
PL
škrobová múčka
mleté čierne korenie
soľ
citrónová šťava
cukor
postup
1.
Hus okoreníme, osolíme a potrieme citrónovou šťavou. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky, pridáme vykôstkované slivky a zľahka premiešame. Touto zmesou naplníme hus a zašijeme ju.
2.
Hus dáme do vyhriatej rúry, prudko zapečieme, potom ju podlejeme vínom a troškou vody a pridáme klinčeky. Prikryjeme alobalom a pečieme pomaly minimálne 120 minút. Hus občasne prelievame šťavou, ktorá sa vypiekla a zberáme vypečenú masť.
3.
Odstránime alobal a hus pečieme ešte chvíľku, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka. Zlejeme posledný zvyšok masti a šťavu zahustíme škrobovou múčkou, ktorú sme vymiešali v troške vody. Povaríme asi 2 minúty. Ochutíme ju cukrom, a podľa chuti môžeme aj citrónovou šťavou.
4.
Vyberieme hus, necháme odstáť chvíľku, rozporciujeme aj s plnkou, precedíme šťavu a servírujeme ju zvlášť v omáčniku. Servírujeme so zemiakovým kroketami, ryžou alebo opekanými zemiakmi.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.