Paštrnáková polievka s jablkom
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
550
g
paštrnák
300
ml
mlieko
1
ks
jablko
850
ml
zeleninový vývar
1
ks
cibuľa
1
KL
kurkuma
1
KL
mletá rasca
2
KL
mletý koriander
1
strúčik
cesnaku
1
PL
slnečnicový olej
soľ
postup
1.
Na miernom ohni prehrejeme vývar. Ošúpeme paštrnák a jablko. Na štvrtinky rozkrojíme jablko, zbavíme jadrovníka a na malé kúsky nakrájame paštrnák a jablko a dáme bokom.
2.
Ošúpeme cibuľu a nakrájame ju. Vo väčšom hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu a opražíme ju domäkka.
3.
Ošúpeme cesnak a nakrájame ho nahrubo, dáme ho do hrnca, pridáme všetky tri druhy korenín a necháme minútku povariť.
4.
Do hrnca prilejeme teplý vývar, pridáme jablko, paštrnák a soľ. Necháme zovrieť, potom plameň zmiernime, zakryjeme hrniec a budeme variť ešte 15 minút.
5.
Lístky obtrháme z koriandra. Z ohňa odstavíme hrniec a primiešame mlieko. Prepasírujeme polievku alebo rozmixujeme na hladký krém a znovu ohrejeme.
6.
Do misiek nalejeme polievku, ozdobíme koriandrom a môžeme servírovať. Na stôl môžeme položiť misku s jogurtom, aby si ju každý ochutil podľa vlastnej chuti.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.