Čokoládová tortička k narodeninám
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
4
PL
múka polohrubá
4
PL
práškový cukor
50
ml
olej
2
PL
kakao
1/2
balíček
prášok do pečiva
250
ml
čokoláda na varenie krém
250
ml
šľahačková smotana
postup
1.
Postup na korpus: Z bielkov si pekne vyšľaháme sneh, a na začiatku pridáme cukor. Sneh vyšľaháme úplne do tuha. Ku vyšľahaným bielkom primiešame žĺtky, múku práškom do pečiva, kakao a olej. Zmiešané suroviny dáme do vymastenej a pomúčenej tortovej formy a upečieme.
2.
Postup na krém: Smotanu zohrejeme tak aby nezovrela a vložme do nej čokoládu postrúhanú na malé kúsky a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Po vychladnutí vyšľaháme krém.
3.
A teraz všetko dokopy: Korpus si prekrojíme na 3 časti a medzi ne natrieme krém. Krémom natrieme taktiež aj boky. Podľa chuti môžete dať medzi vrtstvy aj džemík. Vrch polejeme čokoládou. Podľa inšpirácie ozdobíme. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Araya.Askim
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.