Jahňacina po indicky
4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
zriečko čierneho korenia
1
kg
celá rasca
8
strúčikov
kardamonove semianka
2
PL
slnečnicový olej
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
ďumbier 5 cm
1
ks
čili paprička
1
ks
celá škorica
1
KL
kurkuma
450
g
jahňacie múso
600
ml
jahňací vývar
250
g
zelená šošovica
4
ks
paradajka
2
PL
citrónová šťava
2
PL
koriander
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Čierne korenie, rascu kardamón rozdrvíme v mažiariku alebo pomelieme v elektrickom mlynčeku. Odložíme nabok.
2.
Vo veľkej ohňovzdornej nádobe rozohrejeme olej, pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska a pražíme 5 minút domäkka. Pridáme roztlačený cesnak, postrúhaný ďumbier aj čili a pražíme ďalšie 3 minúty, potom pridáme rozdrvené korenie, kurkumu a celú škoricu. Za stáleho miešania pražíme 30 sekúnd.
3.
Pridáme jahňacie mäso pokrájané na kocky a miešame, aby sa obalilo korením. Pražíme 4 minúty, alebo kým zo všetkých strán nie je hnedé. Za stáleho miešania prilejeme vývar a necháme zovrieť. Zmiernime oheň, prikryjeme a na miernom ohni dusíme 1 hodinu, alebo kým jahňacie mäso nie je takmer hotové a mäkké.
4.
Medzitým opláchneme šošovicu, dáme ju do kastróla a zalejeme čerstvou vodou. Necháme ju zovrieť a neprikrytú varíme 15 minút. Hotovú šošovicu scedíme.
5.
Do karí pridáme šošovicu aj paradajky prekrojené na štvrtky a varíme ďalších 15-20 minút, alebo kým šošovica a jahňacina nie je mäkká. Vmiešame citrónovú šťavu, čerstvý koriander a podľa chuti posolíme aj okoreníme. Podávame horúce.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.