Zrazy
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
ml
mäsový vývar
70
g
slanina
1
PL
hladká múka
1
PL
maslo
600
g
mleté mäso
2
ks
žemľa
2
ks
vajce
3
PL
masť
2
ks
cibuľa
mlieko
soľ
muškátový kvet
mleté čierne korenie
sladká mletá paprika
postup
1.
Do misky dáme v mlieku namočené a vyžmýkané žemle, mäso, korenie, soľ, muškátový kvet, vajcia, na kocky pokrájanú slaninu a dôkladne premiešame.
2.
Z tejto zmesi zhotovíme placky, ktoré opečieme na časti rozohriatej masti. Potom ich vyberieme a odložíme na teplé miesto. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na zvyšnej masti a hrniec na chvíľku odstavíme. Pridáme mletú papriku, premiešame a vložíme opečené zrazy a podlejeme vývarom.
3.
Prikryjeme a za občasného podlievania dusíme do mäkka. Túto šťavu zahustíme svetlou zápražkou, ktorú sme si pripravili z múky a masla a povaríme približne 20 minút. Ako prílohu môžeme servírovať ryžu, cviklový šalát alebo zemiaky.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.