Steak s korením a pórovou kašou
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
farebné korenie
4
plátky
hovädzí steak
1
KL
extra panenský olivový olej
200
g
pór
120
ml
polotučné mlieko
1
PL
kremžská horčica
25
g
maslo
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Najskôr si uvaríme zemiaky na kašu. Pokrájané na kúsky ich dáme do kastróla a zalejeme vriacou vodou tak, aby ich presahovala o 5 cm. Znovu necháme zovrieť, zmiernime oheň a varíme 15-20 minút do mäkka.
2.
Medzitým na tanier nasypeme drvené korenie, rozhrnieme ho na tenkú vrstvu a steaky v ňom obalíme. Pripravené mäso odložíme nabok.
3.
V panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej na prípravu kaše. Pridáme pór a za stáleho miešania ho pražíme 3-5 minút do mäkka. Hotový pór dierkovanou naberačkou prenesieme na tanier vyložený papierovým obrúskom. V malej rajničke rozohrejeme mlieko.
4.
Hotové zemiaky dôkladne scedíme v site a vrátime do kastróla. Zalejeme ich horúcim mliekom a roztlačíme na hladkú kašu. Pridáme pór, horčicu a maslo. Podľa chuti posolíme a okoreníme. Kašu ešte raz prešľaháme, prikryjeme a udržiavame teplú.
5.
Na silnom ohni rozohrejeme mriežkovanú grilovaciu panvicu. Potrieme ju olejom a oheň zmiernime na stredný. Na panvicu poukladáme steaky a pečieme ich z každej strany 3 minúty (krvavé), 3 ½ minúty (stredne prepečené) alebo 5 minút (úplne prepečené).
6.
Na taniere rozdelíme zemiakovú kašu a pridáme steak. Pokvapkáme vypečenou šťavou a posypeme petržlenovou vňaťou. Ihneď podávame.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.