Špenátové rizoto
45
porcií
4
minúty
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
listový špenát
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
40
g
maslo
300
g
ryža
750
ml
slepačí vývar
400
g
šampiňóny
1
KL
rozmarín
trochu
soľ
trochu
korenie
postup
1.
Špenát krátko podusíme na panvici. Pridáme soľ, tymián a korenie. Do hrnca dáme rozpustiť 20 g masla, na ktorom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
2.
Ryžu umyjeme a pridáme k cibuli, krátko smažíme za stáleho miešania. Potom zalejeme vývarom a necháme dusiť na miernom ohni, kým ryža nezmäkne.
3.
Po uvarení pridáme špenát a premiešame. Huby očistíme, nakrájame a opražíme na zvyšnom masle. Pridáme soľ a korenie a huby primiešame k ryži.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.