Feniklová polievka
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
fenikel
2
ks
zemiaky
1
ks
cibuľa
2
PL
maslo
1
liter
mlieko
1
kocka
zeleninový bujón
1
téglik
smotana
štipiek
biele mleté korenie
štipiek
soľ
postup
1.
Zemiaky ošúpeme a s umytým feniklom nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na masle.
2.
Opraženú cibuľu a zeleninu vložíme do vyššieho hrnca a zalejeme mliekom. Pridáme bujón a necháme za stáleho miešania variť, kým zelenina nezmäkne.
3.
Z polievky odložíme pár kúskov feniklu a v mixére rozmixujeme polievku na hladký krém. Znovu privedieme k varu a prilejeme smotanu. Osolíme, okoreníme. Podávame ozdobené kúskami feniklu a s opečenými kúskami chleba alebo toastu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.